Peter van der Els

Peter van der Els, Helmond, 52 jaar, Vak N. Supporter sinds ergens aan het eind van de seventies. Dus een dikke 40 jaar.

Hoe ben je bij Helmond Sport terechtgekomen?
Ik ben geboren en getogen op nog geen 100 meter van het stadion. Het stadiongeluid en later ook de lichten fungeerden als een magneet. Ik kon niet anders.

Waarom is Helmond Sport jouw favoriete club?
Helmond Sport is voor mij meer dan een voetbalclub. Veel van mijn vriendschappen zijn daar ontstaan en we hebben samen héél veel meegemaakt. De saamhorigheid onder de supporters en de acceptatie dat we niet elk jaar kampioen hoeven te worden vind ik eveneens prettig.

Wat is je favoriete Helmond Sport-moment?
Cliché: het moment van kampioen worden. Ik was nog maar een menneke en om me heen zag ik volwassenen met tranen in de ogen. Een geweldige avond. En … gratis Dr. Pepper.

Wie is jouw favoriete Helmond Sport-speler aller tijden (en waarom)?
Lastig. Normaal zou ik zeggen “de Muws”, maar ik heb toch ook wel wat met Jurgen Streppel. Nooit een saai moment met die gast. Of hij flikkerde over de bal met niemand in de buurt, of hij schoot hem vanaf 75 meter in de kruising. Lichtelijk gestoord als je het mij vraagt en dus perfect voor Helmond Sport. Een Helmonder, ook al is hij ergens anders geboren.

Wie is jouw favoriete Helmond Sport-trainer aller tijden (en waarom)?
Jan van Dijk. Hij liet aan het begin van dit millennium alle puzzelstukjes precies op hun plaats vallen. De rust waarmee hij dat deed sprak mij ook aan. Dit resulteerde in een paar prachtige jaren op De Braak en in andere stadions. Hij was ook niet te beroerd om buiten de wedstrijden om een praatje met je te maken. Topvent.