Remco Stappers

Ik ben Remco Stappers, 24 jaar, en wonend in Hegelsom. Sinds 2016 ben ik te vinden op Vak O.

Hoe ben je bij Helmond Sport terechtgekomen?
Zoals aangegeven ben ik in 2016 bij Helmond Sport terechtgekomen. Er werd toen in Horst/Hegelsom door Pim Gubbels de vraag gesteld wie er zin had om mee te gaan naar de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Hier zijn we toen met een man of 30 heengegaan. Deze pot werd met 3-0 gewonnen en de hele dag is zo goed bevallen (vanaf de pre-party bij, toen nog Café Nico, tot na de wedstrijd) dat ik vanaf die tijd steeds regelmatiger mee ben gegaan. Op het begin waren dit vooral de thuiswedstrijden en op dit moment zijn dit, als het weer mag, alle wedstrijden.

Wat was je mooiste wedstrijd van Helmond Sport ooit?
Dan ga ik denk ik toch meteen voor m’n eerste wedstrijd. Thuis tegen FC Eindhoven tussen minuut 60 en 70 met 3-0 winnen is altijd mooi.

Hoe ziet jouw matchday eruit?
Helaas ziet niet elke matchday er hetzelfde uit. Het liefste verzamelen we ’s middags ergens waar we afhankelijk van thuis/uitwedstrijd en of het een buscombi is kijken hoe we verder gaan. Bij een thuiswedstrijd of buscombi proberen we er zo snel mogelijk te zijn. Bij een uitwedstrijd met vrij vervoer verzamelen we met zo veel mogelijk man in Horst en gaan we vanuit daar met een busje of auto afhankelijk van het aantal personen.

Wat verwacht je van dit seizoen?
Naar aanleiding van de oefenwedstrijden die ik tot nu toe heb gezien is plaats 13/14 denk ik een mooie doelstelling. Op het moment van schrijven zitten we nog in de oefencampagne en is er waarschijnlijk nog niet veel te zeggen. Wat ik wel kan zeggen is dat het lijkt dat er in ieder geval meer voetbal en meer dreiging in zit dan wat ik de afgelopen jaren heb gezien. Hopelijk word het dus een goed seizoen waarin we met z’n allen naar in ieder geval de thuiswedstrijden en uiteindelijk ook de uitwedstrijden gaan.

Hoe ziet de toekomst van Helmond Sport er volgens jou uit?
Ik hoop dat de tijden terugkomen die ik, helaas, alleen maar ken van de beelden. Volle tribunes in het nieuwe stadion en voetbal waar op zijn tijd ook meegedaan wordt om de play-off plaatsen.