Succes op het veld is succes voor Rond de Toss

Het eerste jaar was de bedoeling om 20.000 euro op te halen voor het spelersbudget van Helmond Sport. Dat streefbedrag werd niet gehaald, maar door het succes van Helmond Sport op het veld werd het wedstrijdboekje van de club ook een succes. Het tweede jaar brengt nieuwe rubrieken, uitgebreide verhalen en herinneringen vanaf de Braak naar de Helmonders.

“Het doel we gesteld hadden was, met de aanname, dat er publiek in het stadion zou zijn. Dat was helaas alleen de eerste twee wedstrijden zo en daarna niet meer”, legt eindredacteur Maarten Driessen van Rond de Toss uit. “Dat maakte het extreem lastig.” In het begin werd er gedacht dat het een onmogelijke taak zou worden, maar uiteindelijk kwam dat wel goed. Er werd vooral veel verspreid door de stad heen, bij verschillende ondernemers en bezorgers. Uiteindelijk is er vijfduizend euro opgehaald voor het spelersbudget. “We hopen dat dit seizoen uit te kunnen bouwen, ook om een gezonde groei te laten zien.”

Leerzaam jaar

Het afgelopen jaar is voor de kersverse redactie een leerzaam jaar geweest. “We hebben ook ontzettend veel goodwill gecreëerd binnen Helmond”, legt Driessen uit. “Je ziet toch wel dat er meer bekendheid is.” Er is ook al veel steun van binnen de club richting het blad. “Wij kregen al snel te horen dat we gewoon door moesten blijven gaan.”

Dit jaar zorgt dat voor een aantal veranderingen, niet alleen op het gebied van de uitstraling, maar ook de inhoud kreeg een ware metamorfose. “We hebben bewust voor een aantal nieuwe rubrieken gekozen. Voornamelijk die van Judith (Helmond op zijn mooist) spreekt daarin het meeste aan.” In deze rubriek reist reisblogger Judith van der Linden door Helmond en schrijft zij over de mooiste plekjes van Helmond. “Dat is bewust gedaan om echt de link te leggen met de stad.”

De supportersrubriek is ook een stuk uitgebreider dan het afgelopen jaar. “Toen stuurden we gewoon vijf vragen naar de supporter, maar daar kwamen vaak, maar korte antwoorden op en wij dachten ‘daar moet meer uit te halen zijn” vertelt Driessen. “De mooie verhalen liggen hier letterlijk voor het oprapen op vrijdagavond.” Tegenwoordig gaat er gewoon een schrijver naar toe.

Van de Braak naar …

Er is ook een hele nieuwe rubriek bijgekomen. “Daar zijn we in het begin hectisch mee begonnen”, zegt Driessen lachend. “We hadden in eerste instantie nog geen naam maar nu wel. Van de Braak naar..” In deze rubriek komen oud-spelers van Helmond Sport aan het woord die nu belangrijk zijn bij een amateurvereniging in de regio.”

Het succes dat Helmond Sport afgelopen jaar op de Braak en daarbuiten boekte is ook voor Rond de Toss erg positief geweest. “Alles valt en staat met hoe er op het veld gepresteerd wordt. Daar hebben we echt perfect op mee kunnen liften. De goodwill die Helmond Sport gecreëerd heeft hebben wij mooi op mee kunnen liften.”

De spelers zelf zijn ook erg trots op het tijdschrift. “Het ligt zelfs in de kleedkamer en de spelers bladeren en lezen het ook door voor de wedstrijd”, zegt Driessen trots. “Vooral de supportersrubriek is erg in trek bij de jongens.”

Driessen hoopt dat het succes van Helmond Sport ook dit seizoen weer zijn voortgang kan vinden. “Niet alleen maar voor het tijdschrift hoor, ook vanwege mijn liefde voor de club.”