Jan-Willem Nooyen

Beste mede-supporters van ons Helmond Sport. Ik ben Jan-Willem, 50 jaar jong en ik ga al een tijdje naar ons Helmond Sport. Mijn allereerste wedstrijd was in 1980 tegen FC Amsterdam, staand op de betonnen platen achter de goal aan de Mulo-zijde. Ik heb mooie wedstrijden gezien maar helaas ook vele slechte. Misschien is dit wel het echte cultgevoel bij ons clupke; van de weinige hoogtepunten genieten wij zoveel, dat de dieptepunten voor lief worden genomen.

Wat is je favoriete Helmond Sport-herinnering?
De mooiste herinnering heb ik aan de jaren ’80 en ’90. Om te beginnen met 1 mei 1982, de promotie naar de Eredivisie thuis tegen Veendam. Een andere bijzonder mooie wedstrijd was FC Den Haag thuis, uitslag 3-3 in het seizoen 1985-1986. Den Haag werd dat seizoen ongeslagen kampioen en op De Braak leden zij bij ons hun eerste puntverlies. Een uitverkocht huis met 1.000 + uitsupporters, sommige Den Haag-fans waren de dag ervoor al in het centrum. De meest spectaculaire bekerwedstrijden waren de uit- en thuiswedstrijd om de halve finale tegen FC Wageningen in mei 1985 en de kwartfinale in 1997 tegen Vitesse met Van de Brom, Theo Bos en Roy Makaay. Die wedstrijd wonnen wij met 2-1. De grootste teleurstelling was de bekerfinale in 1985 tegen Utrecht met het doelpunt van lange Van Loen in de laatste minuut. Het cupfighter-gevoel is de laatste seizoenen helaas ver te zoeken.

Wie is jouw favoriete Helmond Sport-speler aller tijden (en waarom)?
Door de tijd heen heb ik op De Braak goede voetballers gezien met passie en inzet; Meeuwsen, Edelbloedt, Strijbosch, Hofstede, Streppel, Van Leerdam, Güvenc, Thomassen. Mijn all-time favoriet is onze oer-Hellemonder De Muws, en Jack Edelbloedt is de favoriete tweede, vanwege zijn passie en inzet.

Wat verwacht je van dit seizoen?
Ik ben optimistisch over dit seizoen, ik verwacht dat wij kunnen verrassen en wellicht een playoff-ticket kunnen scoren. Dit zal hopelijk meer voetballiefhebbers naar Ons Helmond Sport trekken, zodat we ook meer krediet opbouwen voor de plannen voor de komende jaren.

Hoe ziet jouw matchday eruit?
De Helmond Sport-passie deel ik met de mannen van de AA-side en de wedstrijdavond breng ik door met mijn mede-drinkbroeders van Vak P.

Ik groet jullie en we zien elkaar in het supportershome of in de bus naar een uitwedstrijd, wat hopelijk snel weer mogelijk is. Cheers!