Supporter Bob de Bruin aan het woord

In de rubriek supporter aan het woord, lichten we een Helmond Sport fan uit. Deze editie is het de beurt aan Bob de Bruin. Bob is een bekend gezicht in en rondom De Braak, waar hij al meerdere decennia rondloopt. Hij deelt zijn verhaal met Rond de Toss.

Bob is nog een klein manneke van een jaar of 6, 7 als hij door z’n vader meegenomen wordt naar Helmond Sport.  “Ons pap ging vanaf het eerste uur, ook al voor dat het Helmond Sport heette. Wij woonden destijds op 200 meter van het stadion en iedere keer als ons pap ging, stond ik aan de deur omdat ik mee wilde.” Na lang aandringen mag hij mee en na die eerste keer, zou hij nooit meer weggaan.

AA-side

In zijn tiener- en twintigerjaren reist Bob de club overal achterna met z’n maten, als lid van de AA-side. Regelmatig reizen ze per trein om ‘s middags al in de stad van de tegenstander te zitten. “Ik heb in al die jaren zo veel mooie, maar ook ludieke momenten meegemaakt. Eigenlijk te veel om op te noemen. Tegenwoordig maak je nog steeds leuke dingen mee, maar veel minder vaak dan vroeger, want toen kon je simpelweg meer. Nu hangen overal camera’s en word je overal in de gaten gehouden.”

Helmond Sport familie

Bob is geboren in een echte Helmond Sport familie. Zijn vader maakte hem wegwijs binnen Helmond Sport, waar hij later ook zijn geliefde Katja zou ontmoeten: “Katja stond altijd bij het cateringpuntje in het uitvak, op één keer na dan. Toen ik haar ontmoette, stond ze te werken bij een cateringpuntje op het thuisvak. Ik ging koffie halen, maar werd teleurgesteld omdat de koffie op was. Katja bood me haar koffie aan en die dronk ik toen op. Zo begon het en de rest is geschiedenis.”

Inmiddels zijn we vele jaren en twee zonen verder. Kevin en Ted heeft hij gaandeweg ook besmet met het Helmond Sport-virus. “Net zoals het bij mij ging toen ik klein was, heb ik Kevin en Ted op jonge leeftijd meegenomen naar de club en fanatiek gemaakt. Inmiddels zijn ze net als ik bijna altijd met de club bezig.”

We Are Helmond

Naast het zijn van supporter, is Bob ook actief als bestuurslid van We Are Helmond. “Daar ben ik vanaf minuut één bij geweest. Het begon destijds in 2017 als een soort collectief om het jubileumjaar van Helmond Sport wat groter te maken en inmiddels zijn we voor het tweede seizoen actief als officiële supportersvereniging.”

Bob is verantwoordelijk voor het bestellen van de bus en van de drank als WAH een busreis organiseert en daarnaast houdt hij naar eigen zeggen de boel op scherp als zaken dreigen te versloffen. Wat in ieder geval zeker niet versloft is zijn liefde voor de club, want ook tegen De Graafschap zit hij weer op de tribune!

Bram van Leuken