Supporter Frank Segers aan het woord

In de rubriek supporter aan het woord lichten we een Helmond Sport-supporter uit. Deze keer is het de beurt aan Frank Segers. Frank is al ruim twee decennia lang elke thuiswedstrijd te vinden op vakkie M en gaat regelmatig mee tijdens de uitwedstrijden waar men voor de wedstrijd ergens een kroeg in duikt.

Het is liefde op het eerste gezicht als Frank in 2001 voor het eerst naar een wedstrijd van Helmond Sport gaat. “Ik kom zelf niet uit Helmond. Ik woon hier pas sinds 1987. Ondanks dat ik een voetballiefhebber ben, ben ik nooit eerder met Helmond Sport in aanraking gekomen. Na de eerste keer ben ik eigenlijk altijd terug blijven komen naar De Braak.” Vanaf 2002 bezit Frank ook zijn eigen seizoenkaart en dat nu voor het 21e seizoen op rij.

Avondje uit

Helmond Sport is voor Frank inmiddels een avondje uit geworden. Op vrijdagavond eerst naar de wedstrijd en dan ongeacht het resultaat de kantine in, totdat de lichten daar weer aangaan en we naar huis moeten.

Daarnaast bezoekt Frank ook regelmatig de wedstrijden waar men een ‘dagje weg’ van maakt. “Met de Supportersvereniging ga ik regelmatig mee als we uit naar Telstar en Jong AZ moeten. Van tevoren gaan we dan naar Wijk aan Zee, of naar De Rijp, om daar gezellig met bevriende supporters onder elkaar een pilsje te pakken en dan redelijk beschonken naar de wedstrijd te gaan. Dat zijn wat mij betreft wel de leukste wedstrijden van het seizoen.”

Hoogtepunten

In de afgelopen jaren maakte Frank als supporter de nodige hoogte- en dieptepunten mee op De Braak. Eén van die sportieve dieptepunten is het mislopen van promotie in de directe promotiewedstrijd tegen Sparta in het seizoen 2004/2005.

Toch was dit voor Frank een wedstrijd die hij nooit zal vergeten: “Natuurlijk is het enorm balen dat we het toen net niet gehaald hebben, maar toch … de sfeer in het stadion toen, de adrenaline en spanning die bij iedereen van z’n gezicht af te lezen was. De ontlading bij de 1-0. De echte kers op de taart ontbrak helaas, maar toch was dit voor mij een van de meest memorabele Helmond Sport-momenten ooit.”