Ted de Bruin

Hallo, mijn naam is Ted de Bruin. Ik word, toevallig op de wedstrijddag tegen Jong Ajax, 17 jaar oud en zit (normaal gesproken) op vak O.

Hoe ben je bij Helmond Sport terechtgekomen?
Ik kom al vanaf mijn 8e bij Helmond Sport en heb 4 jaar een seizoenkaart van vak O. Daarvoor zat ik bij ons pap op de tribune op van N.

Mijn vader komt al bijna 45 jaar bij Helmond Sport en mijn opa al vanaf het ontstaan van de club. En zij gaan nog altijd.

Zij hebben mijn broer en mij met het Helmond Sport-virus aangestoken.

Wat was je mooiste Helmond Sport wedstrijd ooit?
De mooiste wedstrijd vond ik thuis tegen 040. We wonnen door een prachtig afstandsschot vlak voor tijd. Het was toen erg druk en er was veel sfeer.

Maar de leukste (uit)wedstrijd was tegen GVVV uit Veenendaal voor de beker, ondanks het verlies.

’s Morgens voelde ik al de spanning, vooral voor de reis. We gingen met zo’n 30 vrienden met de trein en hadden onze eigen coupé.

We hebben gezellig zitten kletsen, drinken en kaarten in de trein.

Toen we op station Utrecht Centraal aankwamen hebben we erg veel kabaal gemaakt, het was een gekkenhuis maar heel gezellig!

De wedstrijd was zwaar beroerd, we verloren en het ergste was dat GVVV daarna PSV lootte. Maar een dag om nooit te vergeten.

Hoe ziet jouw matchday eruit?
’s Ochtends sta ik al op met wedstrijdspanning en dat duurt de hele dag.

Voor de wedstrijd ga ik met mijn vrienden van de HYC (Helmond Youth Casuals) naar café Bolle Nico waar het altijd heel gezellig is.

Daarna lopen we gezamenlijk naar het stadion. We proberen er een mooie sfeer van te maken op de tribune om Onze Club zo aan de overwinning te helpen.

En dan na afloop napraten over de wedstrijd onder het genot van een drankje. (antwoord op vraag 7 en 8)

Hoe ziet de toekomst van Helmond Sport er volgens jou uit?
Ik zie de toekomst van de club met vertrouwen tegemoet met het nieuwe stadion in het vooruitzicht.

Nu maar hopen dat er snel weer toeschouwers toegelaten worden in het stadion om onze club te kunnen aanmoedigen. (antwoord op vraag 10)

Forza Hellemond olé!