Ted Strik

Mijn naam is Ted Strik, 48 jaar en ik woon in Helmond. Ik ga al meer dan 30 jaar naar de club. Echt fanatiek sinds mijn 16e.

Hoe ben je bij Helmond Sport terechtgekomen?
Iedereen bij ons in de wijk die van voetbal hield ging naar Helmond Sport. Dan ging je gewoon mee als klein mannetje en zo rol je er verder in.

Waarom is Helmond Sport jouw favoriete club?
Ik ben geboren en getogen in Helmond, dan is het voor mij zo klaar als een klontje dat de club van je stad je favoriete club is.

Wat was je mooiste Helmond Sport-wedstrijd ooit?
Ajax-uit voor de beker. Een complete volksverhuizing van De Braak. Dat staat me nog als de dag van gisteren bij. We verloren daar wel, maar als ik die tribunefoto’s terugkijk, krijg ik weer kippenvel.

Wie is jouw favoriete Helmond Sport-speler aller tijden (en waarom?)
Dat is niet moeilijk. Dat is en blijft Hans Meeuwsen, de Muws! Geen kapsones, geen branie, maar gewoon iedere wedstrijd meer dan 100 procent inzet en niet klagen. Die werkte er ook nog gewoon bij. Daar kan de huidige generatie profvoetballers nog een voorbeeld aan nemen.

Hoe ziet jouw matchday eruit?
Na het werk snel naar huis om wat te eten en dan gaan er een paar pinten achteraan. Meestal vallen er nog wat jongens bij ons binnen omdat wij zowat het laatste adres zijn voordat je bij het stadion bent. Vervolgens naar het stadion waar iedereen die je kent bij elkaar zit. Samen met de jongens de wedstrijd beleven en daarna even de kantine in. Niet meer zo gek als vroeger, want de jaren beginnen te tellen als je begrijpt wat ik bedoel.

Hoe zit de toekomst van Helmond Sport er volgens jou uit?
Zoals het er nu voorstaat is het een kwestie van overleven, maar als ik zie hoeveel supportersgroepen zich inzetten en dingen voor de club voor elkaar krijgen, zie ik een hele mooie toekomst tegemoet. Zeker als dadelijk die hele campus klaar is en de jeugdopleiding begint te lopen.