The Road to 2024

We kennen de imposante campagnes naar een nieuw WK of EK. We kennen de lange weg naar nieuwe Olympische Spelen. Steden of landen pakken uit en maken het grote publiek enthousiast in de aanloop naar het evenement. In de Peel staat ook iets te gebeuren: Helmond Sport en Helmond zijn op weg naar iets geweldigs. Een project dat zijn weerga niet kent. Wij hebben “The Road to 2024”, de weg naar onze eigen Sport- en beleefcampus De Braak, ofwel het Heel Helmond Sport Stadion, zoals wij Helmonders het zullen gaan noemen.

Wat hebben we er enorm lang op moeten wachten, maar des te trotser zullen we zijn wanneer het eerste fluitsignaal klinkt. Ook vraag ik me af wat er door ons heen zal gaan als ons oude stadion gesloopt gaat worden. Die heilige grond waar ikzelf al vanaf mijn 12e kom en waar we al zoveel bijzondere momenten hebben meegemaakt, zal verdwijnen. Meer dan 1.000 competitiewedstrijden zijn er gespeeld met ooit zelfs meer dan 10.000 toeschouwers.

Ons stadion dat van iedereen is, net zoals de Sport- en beleefcampus er voor iedere Helmonder zal zijn. En dat is nou precies waar ik jou over wil aanspreken en via dit voorwoord krijg ik de kans.

Jij kunt onderdeel van dit alles zijn. Jij kunt meedoen en dat al vanaf nu. Weet je hoe? Door je aan te melden als vrijwilliger bij Helmond Sport of Heel Helmond Support. Een functie van steward tot medewerker in de pop-up store, de bouw- of poetsploeg van ons stadion of in de bediening in ons restaurant en nog veel meer.

We hebben jou keihard nodig en daarom vraag ik je aan te sluiten bij de rood-zwarte colonne van 175 vrijwilligers.

Verbaas jezelf en je omgeving eens, en neem de stap gewoon. Stuur die mail naar info@helmondsport.nl. Samen zullen we dan trots zijn in 2024, als de ogen op Helmond Sport zijn gericht.

Even nog een save the date: dit seizoen op 6 mei tegen FC Den Bosch gaan we samen het bijzondere kampioenschap van het seizoen 1981-1982 (ook tegen FC Den Bosch) herbeleven en vieren met de oud-spelers van toen. Ook daar hebben we vrijwilligers en hulp bij nodig.

Was je net nog niet overtuigd om mee te doen dan nu hopelijk wel. We checken de mailbox dagelijks.

Tot snel op De Braak !

William Verkoelen
Bestuurslid Helmond Sport & Heel Helmond Support