Tim Kuijpers

Sinds 2012 bekijkt deze supporter van Helmond Sport, Tim Kuijpers, in een zeer sfeervol groepje voetbalanalysten, zoveel mogelijk thuiswedstrijden vanuit vak C .

Hoe ben je bij Helmond Sport terechtgekomen?
Via mijn voormalige werkgever, Agrarische Bedrijfshulp, die in dat jaar ‘Schijt Je Rijk’ organiseerde op het veld van Helmond Sport, om op die manier sponsorgelden te genereren voor de jeugd van de club. In dat jaar zag ik een aantal wedstrijden, dat heeft mij doen besluiten mijn eerste seizoenkaart aan te schaffen. Een andere reden was, dat mijn schoonvader iedere thuiswedstrijd al op de tribune zat en daar nog steeds veel plezier aan beleeft.

Waarom is Helmond Sport jouw favoriete club?
Waarom juist Helmond Sport? Dat heeft alles te maken met het feit, dat ik in hart en nieren een trotse Helmonder ben en ‘onze club’ wil steunen in goede en, de laatste jaren, wat minder goede tijden. Hoewel we kunnen zeggen dat, ondanks dat de resultaten dit jaar nog tegen vallen, we weer het beste voetbal spelen van de laatste 4 jaar! Er zit zeker vooruitgang in, nu nog scoren.

Heb je nog een tip voor de trainer?
Mijn tip aan de trainer is dan ook te zorgen voor een echte goalgetter, dan komt het vanzelf goed.

Wat was je mooiste Helmond Sport-wedstrijd ooit?
Mijn mooiste wedstrijd ooit, heeft ook meteen mijn favoriete sportmoment ooit in zich, dat is namelijk de wedstrijd tegen Veendam in 1982 waar we promoveerden. Het moment waarop na het laatste fluitsignaal de Bavaria-wagen het veld op rijdt, is een grandioos moment om te hebben mogen meemaken. Dat was nog in de tijd dat er niet gekeken werd hoe oud (11) je was als je met een biertje in je hand stond.

Wie is jouw favoriete Helmond Sport-trainer aller tijden (en waarom)?
Mijn favoriete Helmond Sport-coach is Jurgen Streppel, een speler van de club die later niet onverdienstelijk coach wordt, geweldig toch?!

Aan alle spelers, staf, vrijwilligers en vooral de supporters wens ik Helmond Sport een zeer succesvol seizoen toe!