Voltage in de voorhoede

Het leek een Helmond Sport-avondje te worden waarin gaandeweg de onzekerheid meer beslag om de Helmondse spelers begon te leggen. Na een snelle dubbele gele kaart en dus het vertrek van een speler sloeg het noodlot toe. Zoals zo vaak deze competitie werd Helmond Sport op achterstand gezet.

Deze keer met tien man. De onzekerheid begon nog grotere proporties aan te nemen. De energietoevoer begon te stagneren. Toeschouwers die vreesden voor het afsnijden van olie en gas uit Rusland, zagen dat Helmond Sport al een voorschotje nam op een energiearme speelstijl. De stekker in het Helmonds stopcontact zat er te losjes in. Er kwam te weinig door. De spanning was eruit.

Basisplaats

Dat veranderde in de pauze toen Voltage door de stadionspeakers knalde. Mensen met een beetje technisch verstand of aanleg weten dat voltage spanning betekent en zo vatten de mannen van Dave Vermeulen hun muzikale ambitie ook op. Energierijke, stuwende muziek met vette knipogen naar Status Que en ZZ Top zorgden voor het energierijkste moment van die avond. De hoop dat de vonk was overgeslagen naar de spelers in de tweede helft bleek helaas al snel ijdele hoop.

Toch had Dave Vermeulen me te pakken. Eigenlijk was het overduidelijk: Vermeulen solliciteerde naar een basisplaats in het eerste elftal van Helmond Sport. Het kwartje was gevallen. In het Eindhovens Dagblad van een paar dagen eerder stond dat de technische staf van Helmond Sport al op zoek is naar nieuwe spelers voor komend seizoen en dat de voorhoede dringend impulsen kan gebruiken.

Frontman

Hoe simpel kan het leven zijn. Helmond Sport hoeft niet verder te zoeken. Natuurlijk mogen de ‘Belse mennekes’ blijven. Hun kleine batterijen zijn zeker bruikbaar, maar kunnen niet op tegen de superaccu van Voltage. Dave Vermeulen is frontman van de band. Wat bekent frontman? Juist, natuurlijk: de voorste man.

Dave Vermeulen in de spits. Met het postuur zoals dat van bijvoorbeeld Ajax-pinchhitter Sébastien Haller moet dat kunnen. Onverdroten met die woeste kop ballen met veel Helmondse passie op de goal rammen. Ballen die hij krijgt van zijn ritmesectie, die als buitenspelers met opzwepende beats op maat de bal voorgooien voor het vijandelijk doel. En Vermeulen maar koppen en schieten.

Canned Heat

Dave Vermeulen, het voorbeeld voor de Jeugd Academy. Het bewijs dat er in Helmond en de regio genoeg jeugdig talent rondloopt dat kan doorstromen. Als de jeugdopleiding slim is, geven ze elke week ook muziekles of trainen alleen maar met muziek van Voltage, Status Quo en ZZ Top, zodat het DNA van de jonge spelers genoeg spanning opbouwt en er over een paar jaar elf Dave Vermeulentjes het gras op De Braak opvreten.

Elf superaccu’s die de complete Automotive Campus van stroom kunnen voorzien. On the road again zou de Amerikaanse bluesband en rockband Canned Heat zingen. Let op de naam Canned Heat. Ingeblikte hitte, die anderhalf uur per week op volle energie draait. We gaan een gouden toekomst tegemoet!


Jan-Willem van den Enden