Helmond Sport – FC Volendam

Vanavond treedt Helmond Sport aan tegen ‘het andere Oranje’, ofwel FC Volendam. Net als vorig seizoen staat dit affiche al vroeg op de planning. Toen stonden Helmond Sport en FC Volendam in speelronde 1 al tegenover elkaar.

Helmond Sport heeft het de laatste jaren zowel uit als thuis lastig tegen de mannen uit het vissersdorp. Van de laatste vier bezoekjes die Volendam aan Helmond bracht, wist zowel Helmond Sport als Volendam één keer het volle pond binnen te halen. De laatste twee ontmoetingen eindigden in een puntendeling.

Voor de laatste keer dat Helmond Sport won van FC Volendam moeten we terug naar oktober 2016. Furhgill Zeldenrust en Teije ten Den zorgden toen voor de 2-0 overwinning. Die winst op Volendam zou uiteindelijk onderdeel zijn van de periode waarin Helmond Sport al in december een ticket voor de play-offs veilig stelde.

Op het moment van schrijven heeft Helmond Sport 3 punten, na een uitstekende overwinning bij TOP Oss en een ietwat geflatteerde nederlaag thuis tegen NAC Breda. Na het te persen gaan van deze editie speelt Helmond Sport nog de immer beladen derby uit tegen FC Eindhoven.

FC Volendam heeft tot op heden slechts één punt. In de eerste wedstrijd werd een 2-2 gelijkspel behaald in de vissersderby tegen Telstar. De wedstrijd uit speelronde 2 (FC Volendam – NEC) wordt later ingehaald, in verband met interlandverplichtingen van sommige spelers. In de huidige selectie van FC Volendam vinden we één speler terug met een Helmond Sport-verleden: niemand minder dan Kevin Visser. De middenvelder speelde tussen 2013 en 2016 op De Braak. Visser kampt momenteel met een zware knieblessure en zal vanavond dus zeker geen acte de présence geven.

Live meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #helvol op Twitter.

Wij wensen jullie veel plezier en een spannende wedstrijd.