Helmond Sport – Jong PSV

Exact één jaar en één dag na de vorige editie staan Helmond Sport en Jong PSV weer tegenover elkaar in het SolarUnie Stadion. Op maandagavond 30 november trappen Helmond Sport en Jong PSV af, in wat voor Helmond Sport de eerste confrontatie gaat worden met een beloftenploeg in het seizoen 2020/2021.

Helmond Sport heeft wat goed te maken thuis tegen Jong PSV. De laatste twee keer dat de Eindhovense formatie naar Helmond kwam, nam het ook de drie punten mee naar huis. Vorig seizoen keek Helmond Sport al heel snel tegen een 0-3 achterstand aan. Ferry de Regt en Jeroen Verkennis scoorden nog wel, maar verder dan 2-3 kwam Helmond Sport toen niet. In het seizoen 2018/2019 had Helmond Sport helemaal niets in de melk te brokkelen. Ondanks dat Jong PSV de gehele tweede helft met een man minder speelde, wist het door goals van Mauro Junior en Kun met 0-2 te winnen.
De laatste keer dat Helmond kon zegevieren na een thuiswedstrijd tegen Jong PSV was in het seizoen 2016/2017. Marc Höcher zorgde toen voor de enige treffer.

Zoals alle beloftenploegen dit seizoen is ook Jong PSV behoorlijk wisselvallig. Door de vele Covid 19-besmettingen uit het eerste elftal, schoven met enige regelmaat spelers van Jong PSV door. Het directe gevolg daarvan was weer dat Jong PSV jonger dan ooit aan de aftrap verscheen.
Niet alleen de selectie kende grote wisselvalligheid, ook de resultaten en het spel wisselen sterk. Jong PSV kreeg van zowel FC Volendam als Excelsior een geweldig pak slaag. Daar tegenover staat dan weer een klinkende 3-0 overwinning op Telstar en een 1-2 overwinning uit bij FC Den Bosch, ondanks de afwezigheid van 18 (!) selectiespelers.

De laatste jaren zien we dat Helmond Sport enorm veel moeite heeft om punten te pakken tegen beloftenploegen. Dit seizoen kom je vooralsnog veel meer aan voetballen toe dan de afgelopen paar seizoenen. Wellicht is dat het medicijn tegen dit Jong PSV, of misschien wel tegen beloftenploegen in het algemeen.
Wij wensen jullie een spannende wedstrijd toe.

Wil je meepraten over deze wedstrijd? Gebruik dan de hashtag #HelJps op Twitter en mis geen enkele update.

BIJZONDER:
Als we alle onderlinge duels tegen Jong PSV bekijken, zien we dat Helmond Sport al verschillende malen een doelpunt heeft moeten incasseren van een speler die heden ten dage A-interlands heeft gespeeld voor het Nederlands elftal. Georginio Wijnaldum, Luciano Narsingh en Steven Bergwijn wisten allemaal al eens tegen Helmond Sport te scoren.