Trots boegbeeld van onze stad

We hebben de transferperiode afgesloten. Begin juli stonden we er zorgelijk voor met alleen onze hoofdtrainer en negen spelers. Als we kijken naar wat er nu staat, mogen we daar trots op zijn. Allereerst trots op Philippe die met een enorme gedreven- en slagvaardigheid het voortouw nam. In zijn kielzog William Verkoelen die Philippe en mij met raad en bovenal daad terzijde staat. Samen ook met Heel Helmond Support een prachtig stel mensen.

Onze sponsoren die ons trouw bleven, alsmede die enorme steun die we van onze prachtige supportersvereniging mogen ondervinden, en dit dan naast het convenant dat zij onlangs met de gemeente hebben gesloten.
Dit voelt als een hele warme omarming van waar we nu mee bezig zijn. Met Louis Coolen en Eric Clijnk hebben we mensen in huis die van voetbalwanten weten en met vier ervaren trainers staat er een frisse, volwassen technische staf op het veld. Onze jeugdafdeling wordt nu meer dan serieus genomen en gaat uit zes teams bestaan. Prachtig ook om daar met regelmaat naar te gaan kijken.

Met zeer beperkte middelen mochten Louis, Eric en onze trainer aan de slag om onze selectie op peil te brengen. Heel bijzonder overigens om nu 24 jaar later opnieuw met Louis samen te werken, met Wil Boessen, die we toen als speler haalden, als hoofdtrainer.
Jonge, talentvolle spelers die allemaal kunnen voetballen maar nu moeten laten zien dat ze hier ook op een ander vlak, onder weerstand de nodige stappen kunnen zetten. Zoals Louis dit fraai omschrijft.

Daarnaast noem ik nog graag die mooie samenwerking met KV Mechelen, die ons naast het plaatsen van enkele ‘high potentials’ nog zoveel meer gaat brengen. Het voelt allemaal verdomd goed en wat voetballen betreft hebben we een draai van 180 graden kunnen maken.
Ons gemeenschappelijk doel is dat Helmond Sport heel snel weer het trotse boegbeeld van onze stad, en daarmee de Peelregio gaat worden. Dit dan natuurlijk het liefst in een nieuw stadion. De Graafschap, onze tegenstander van vanavond, is een titelkandidaat bij uitstek. We gaan weer voor een mooie pot voetbal en zullen er alles aan doen om weer lef te tonen. En wie weet …

Ari de Kimpe,

bestuurslid Helmond Sport